در سال 1373، اولین کارخانه تولید پودر سولفات سدیم با ظرفیت سالانه 30 هزار تن در شهرستان گرمسار به بهره‌برداری رسید. سپس در سال 1379، واحد دوم با ظرفیت سالانه 30 هزار تن و در سال 1385، واحد سرما نیز در استان مرکزی، شهرستان اراک به بهره‌برداری رسید.

در حال حاضر، شرکت املاح ایران سالانه حدود 190 هزار تن پودر سولفات سدیم تولید می‌کند. این محصول مطابق با استاندارد ملی و بین‌المللی برای مصارف صنایع تولید پودر شوینده، شیشه سازی و کاغذسازی استفاده می‌شود. همچنین، در سال 1383، واحد تولید نمک خوراکی با ظرفیت 3 هزار تن در سال در استان سمنان به بهره‌برداری رسید.

معدن سولفات سدیم میقان کره در سال 1373 کشف شد و در حال حاضر بزرگترین معدن سولفات سدیم کشور است. شرکت املاح ایران در سال 1375 در سازمان بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شده و به شرکت سهامی عام تبدیل شده است.

محصولات اصلی شرکت املاح ایران در حال حاضر (سولفات سدیم) در صنایع پودر شوینده، شیشه سازی و نساجی کاربرد دارد و بزرگترین تامین‌کننده این محصول در ایران است. شرکت حدود 70 درصد از ظرفیت تولیدی خود را فعال نگه می‌دارد. بخش قابل توجهی از سولفات سدیم شرکت از طریق بورس کالا به فروش می‌رسد و نرخ‌های فروش شرکت بر اساس عرضه و تقاضا در بورس کالا و مصوبه کمیته فروش تعیین می‌شود، همچنین تورم داخلی نیز تأثیرگذار است. محصول دیگری که در این مجتمع تولید می‌شود، نمک خوراکی است که حدود 5 درصد از آن صادر می‌شود.

معادن غنی سدیم سولفات در استان‌های سمنان و مرکزی در ایران منابع مواد اولیه شرکت املاح ایران هستند. یک نکته قابل توجه درباره شرکت املاح ایران، کیفیت بالای مواد اولیه استفاده شده در تولید محصولات است که بهای تولید را به طور قابل توجهی کاهش داده است و در سال‌های اخیر باعث پایین آمدن قیمت سولفات سدیم در کشور شده است. محصول اصلی، یعنی سدیم سولفات، مشکلی در ذخایر معدنی ندارد و بهای تعادلی آن حدود 140 تا 160 دلار ارزیابی می‌شود.

با توجه به تحلیل فنی، سهم شاملا در بازه بلند مدت با استفاده از تکنیک کانال‌های موازی تا میدلاین کانال سوم رشد قیمتی داشته و در حال حاضر در محدوده سقف قیمتی کانال موازی اول قرار دارد، اما در بلند مدت، ممکن است قیمت به سقف کانال دوم به عنوان هدف بعدی و حتی تا میدلاین کانال سوم حرکت کند.

در نمای نزدیک، قیمت شاملا در خط روند میان مدت (خط نارنجی) قرار دارد و همزمان در داخل ابر کومو سبز در حال نوسان است. معمولاً، اگر قیمت به سمت پایین بروید و ابر را در محدوده ابر سبز بشکند، شکستن ابر قرمز را به نسبت محال می‌دانیم. به عبارت دیگر، قیمت تمایل دارد ابر سبز را به سمت پایین شکسته و از زیر ابر قرمز به سمت بالا حرکت کند. بنابراین، اگر در چند کندل آینده قیمت سناریو A را نداشته باشد، می‌توان از ابر قرمز به عنوان حمایت قوی برای سناریو B استفاده کرد.

در نمای نزدیکتر، قیمت در محدوده کانال نزولی کوتاه مدت قرار دارد و در حال حاضر در سقف کانال است. برای شروع حرکت قیمتی، نیاز است سقف کانال نزولی شکسته شود.

همچنین، اندیکاتورهای سهم که توسط ربات تحلیلگر نشان داده می‌شوند، در وضعیت مطلوبی قرار دارند.

عملکرد بنیادی شاملا نیز مطلوب بوده است. روند سودآوری شرکت مثبت است یعنی اخیرا سودآوری آن در هر فصل نسبت به فصل گذشته افزایش داشته است. روند سود آوری در گزارش فصل آخر نسبت به گزارش فصل قبل، بیشتر از 25% نرخ تورم کشور رشد داشته است. بر اساس استراتژی کانسلیم میانگین سود آوری شرکت در فصل جاری نسبت به میانگین سودآوری شرکت در فصل مشابه سال قبل، بیشتر از نرخ تورم کشور رشد داشته است. بر اساس استراتژی کانسلیم نرخ سودآوری در آخرین گزارش فصلی در یک سال اخیر عملکرد مطلوبی داشته است. میانگین نرخ فروش پودر سولفات سدیم در فصل اخیر نسبت به میانگین فروش فصل گذشته، رشد داشته است. با توجه به میزان شناوری سهم در شش ماه اخیر، عملکرد حقیقی در روند این نماد تاثیر بیشتری نسبت به حقوقی آن دارد و همبستگی قیمت با عملکرد حقیقی بیشتر از 50 درصد است. نسبت بازده حقوق صاحبان سهام برای 12 ماه اخیر صعودی است.

 

از طرفی شاخص محصولات شیمیایی روی خط روند بلند مدت خود قرار دارد و احتمال شکسته شدن این حمایت روندی وجود دارد. لیکن با توجه به همبستگی شاملا با شاخص محصولات شیمیایی که برای کوتاه مدت 1 ماهه 14% و برای میان مدت 2 ماهه 25% و برای بلند مدت 4 ماهه 16% است، همبستگی ضعیفی در نظر گرفته و احتمال اینکه با وجود شکسته شدن حمایت روندی شاخص محصولات شیمیایی، شاملا بتواند به روند صعودی ادامه دهد وجود دارد.

توصیه‌های سرمایه‌گذاری نیازمند تحلیل دقیق‌تر و بررسی جزئیات بیشتر هستند. در نظر داشته باشید که تحلیل‌های فنی و بنیادی تنها ابزارهایی هستند که می‌توانند در فرآیند تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاری مورد استفاده قرار گیرند و بیانگر پیش‌بینی‌ها و گمانه‌زنی‌هایی هستند که ممکن است درست یا نادرست باشند.