وضعیت این هفته بورس و سهام دو گروه بزرگ و کوچک بازار به همراه آینده کوتاه مدت دلار ، توسط یک کارگزاری و با بررسی آخرین متغیرهای موثر ، پیش بینی شد .
بازار سهام درحالی ماه جاری را شاهد ادامه روند رشد قیمت ها و ورود سرمایه های جدید و افزایش اعتماد و سیر صعودی شاخص به ارقام 1.4 میلیون واحدی بود که کارگزاری آبان درباره وضعیت روزهای گذشته و آینده اعلام کرد: بازار در هفته گذشته با روندی صعودی همراه بود که عموما به دلیل رشد دلار و ترس پول های پارک شده از تورم صورت گرفت. پشتیبانی گزارش های عملکردی نیز تا حدودی خیال معامله گران را از کف قیمت ها راحت کرد و همین مسئله تا حدودی کاهش ترس را به دنبال داشت.
در بازارهای جهانی ، رشد شاخص دلار، بازارهای کالای و سهام را در میانه هفته متاثر کرد و نکته قابل توجه رفتار با ثبات تر فلزات اساسی نسبت به طلا بود. طلا آغاز هفته ای همراه با سقوط را تجربه کرد. هرچند در ادامه توانست بخشی از افت را جبران کند . نفت برنت نیز که به پایین تر از 70 دلار رسیده بود توانست مجددا این سطح را پس بگیر.د هرچند به دلیل نوسانی بودن شاخص دلار و احتمال تقویت بیشتر، وضعیت بازارها همچنان نوسانی پیش بینی می شود.
بازار ارز که این روزها به مهم ترین متغیر موثر تبدیل شده ، صعودی بود و البته رشد، شتاب بیشتری نسبت به هفته های گذشته به خود گرفت. اخبار سیاسی پیرامون برجام ، چندان مثبت نیست و آمارهای بانک مرکزی از شش ماه ابتدایی سال نیز وضعیت مناسبی را نشان نمی دهد که البته این موضوع با توجه به وضعیت درآمدها و هزینه های دولت ، چندان غیر قابل پیش بینی نبود اما در این هفته کابینه و گروه اقتصادی دولت جدید رونمایی شد که به نظر می رسد با ارائه برنامه های اقتصادی و جهت گیری های سیاسی، بازار ارز بتواند ارزیابی بهتری از وضعیت پیش رو داشته باشد.
به نظر می رسد نمی توان در کوتاه مدت انتظار رشد پرشتاب نرخ ارز را داشت و پس از استقرار گروه تازه ، می توان به ثبات بیشتر در بازار ارز هرچند در کوتاه مدت خوش بین بود.
در بازار سهام هم ، گروه های کالایی و ارز محور ، طی دو هفته گذشته ، مورد توجه بودند و با رشد این گروه ها ، نقدینگی جدید به سمت نمادهای کوچک تر سوق پیدا کرده است. در صورت توقف رشد دلار در سطوح فعلی، احتمال توجه بیشتر نقدینگی به نمادها و گروه های کوچک تر افزایش خواهد یافت و با نوسان محدود در سهام بزرگان بازار همراه خواهد بود .
در این میان بازار مجددا با افزایش هیجان به خصوص در پایان هفته گذشته همراه شده که عموما به دلیل ابهام در افق پیش رو به خصوص در بازار ارز است. به صورت کلی شاخص کل و همچنین بازار ارز از لحاظ نموداری به محدوده های مقاومتی نزدیک می شوند و افت نسبی دلار در پایان هفته می تواند تا حدودی به افزایش عرضه ها بیانجامد .
بنابراین همچنان پیشنهاد می شود در خرید و فروش ها به وضعیت بنیادی، روند سودسازی و اثر شرکت ها از تغییرات متغیرها توجه شود. پیش بینی وضعیت سیاسی و افق پیش رو در این مقطع دشوار تر از قبل نیز شده و همین مسئله احتمال تقابل بیشتر عرضه و تقاضا و البته افزایش حجم معاملات را تقویت می کند.