شرکت آذر آب با نماد فاذر در بورس، یکی از بزرگترین شرکتهای فعال در زمینه ساخت و تجهیز پروژههای نیروگاهی، پالایشگاهی، پتروشیمی و تولید سیمان است.
این شرکت در فعالیتهای بزرگی حضور داشته و تا به امروز توانسته بیش از 200 طرح ملی را اجرا کند. بر اساس اعتبار نام و فعالیتهای این شرکت، افراد زیادی علاقمند به سرمایه گذاری در این سهام هستند. اما آیا این سهام ارزش سرمایه گذاری دارد؟ آیا سهام فاذر پتانسیل رشد بالا در آینده نزدیک را دارد؟ با توجه به خبرهای خوبی که در زمینه قراردادها و داراییهای تحت تملک این شرکت شنیده میشود، چه چشم اندازی از سهام میتوان انتظار داشت؟ برای پاسخ به همه این سوالات با ما همراه باشید.
در این مقاله به بررسی شرکت آذرآب، موضوع فعالیت شرکت، داراییهای تحت تملک، میزان سودآوری و اخبار جدید سهام میپردازیم. شما نیز میتوانید با بررسی تمام این موارد، تصمیم عاقلانهتری در مورد سرمایه گذاری در این سهام اتخاذ کنید.
شرکت صنایع آذر آب: نماد فاذر
شرکت آذر آب با نماد سهام فاذر، یکی از بزرگترین شرکتهای پیمانکاری عمومی است که فعالیت اصلی آن ساخت پروژههای پالایشگاهی، نیروگاهی، سیمان و پتروشیمی به صورت کلید در دست میباشد. این شرکت فعالیت خود را از سال 1368 آغاز کرد و با بهره گیری از 50 میلیارد ریال تجهیزات، 89 میلیون دلار ماشیت آلات وارداتی و آموزش بیش از 2000 تکنسین و کارشناس ماهر در مدت کوتاه توانست نقش ارزنده ای را در توسعه صنعت ایران ایفا کند.
از جمله فعالیتهای این شرکت میتوان به همکاری در طرحهای بزرگی چون نیروگاه سیکلترکیبی قم، ساخت دیگهای بخار نیروگاه حرارتی شهیدرجایی، نیروگاه شازند اراک، ساخت مبدلها، مخازن، و برجها در پروژههای روغن سازی پالایشگاه اصفهان، مجتمع پتروشیمی اراک، پالایشگاه گاز کنگان و پالایشگاه اراک اشاره کرد.
کارخانجات شرکت آذرآب در 5 کیلومتری شهر اراک واقع شده و در زمینی به مساحت 37 هکتار فعالیت میکند. زیربنای کارگاه اصلی آن بیش از 17 هزار مترمربع و کارگاههای مسقف آن مساحت 110 هزار مترمربع را تشکیل میدهند. این شرکت با رعایت استانداردهای نظام کیفیتی توانسته گواهینامه بین المللی طراحی و ساخت محصولات پیشرفته صنعتی را به دست آورد و کیفیت بالای محصول را به مشتریان خود ارائه دهد.
موضوع فعالیت شرکت صنایع آذر آب
موضوع فعالیت شرکت صنایع آذرآب که با نام سهام فاذر در بورس فعالیت میکند، به شرح زیر است:
بازرگانی، فعالیت اجرایی ساختمانها، پیمانکاری عمومی و مدیریت پیمان در قالب فعالیتهای مهندسی
طراحی، ساخت، راه اندازی، نصب و اجرای خدمات پس از فروش و بهره برداری از پروژههای حوزه انرژی نفت، گاز و پتروشیمی
احداث کارخانجات قند، فولاد، سیمان و غیره
مشارکت قراردادی، مشاوره و مباشرت با شرکتهای معتبر خارجی و داخلی در احداث و اجرای انواع پروژههای زیر ساختی فوق الذکر و تاسیس کارگاهها، مراکز، دفاتر و کارخانجات صنایع وابسته
واردات، صادرات و خرید و فروش کلیه مواد و قطعات، ماشین آلات، ابزارآلات، تجهیزات و انواع محصولات تولیدی و اجرای خدمات فنی و مهندسی در خارج و داخل کشور
درخواست تحصیل امتیاز لیسانس و انعقاد قرارداد مرتبط با موضوعات فوق
انجام فعالیتهای مذکور با مشارکت شخص یا اشخاص حقیقی و یا حقوقی خارج یا داخل کشور.
داراییهای تحت تملک سهام فاذر
از داراییهای تحت تملک و شرکتهای زیر مجموعه شرکت آذرآب میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
شرکت مهندسی توسعه صنایع نفت و گاز آذر آب
شرکت مهندسی توسعه و صنایع نفت و گاز در زمینه طراحی، بازرگانی، ساخت، نصب، راه اندازی، بهره برداری، خدمات پس از فروش و تامین مالی پروژههای نفت و گاز و حوزههای انرژی و صنایع معدنی فعالیت میکند. 60 درصد از سهام این شرکت در اختیار یک شرکت چینی و 40 درصد آن تحت تملک شرکت آذرآب است.
شرکت ستاره تدبیر پارس
فعالیت شرکت ستاره تدبیر پارس در زمینه طراحی و ساخت تجهیزات پالایشگاهی، نیروگاهی و پتروشیمی است. این شرکت دارای دو سهامدار عمده به نامهای صنایع آذرآب و صنعت آفرین نمونه عمران میباشد و خود نیز دو شرکت زیر مجموعه دارد که شرکت صنعت آفرین نمونه عمران و شرکت مهندسی توسعه صنایع نفت و گاز آذرآب جزو آن است.
گسترش صنایع انرژی آذر آب
این شرکت در زمینه سرمایه گذاری، پیمانکاری عمومی و مدیریت پیمان، فعالیتهای مهندسی بازرگانی، فعالیتهای اجرایی ساختمان و انجام پروژههای نفتی، نیروگاهی و پتروشیمی فعالیت میکند. مالک اصلی این شرکت صندوق رفاه و تامین آتیه است و از زیرمجموعههای شرکت صنایع آذرآب میباشد.
نیروگاه بیستون کرمانشاه
شرکت آذرآب با مشارکت در توسعه نیروگاه بیستون کرمانشاه و با کمک یک شرکت چینی توانسته بهره برداری این نیروگاه را به میزان 880 مگاوات افزایش دهد. همچنین این شرکت مالک 50 درصد از سهام این نیروگاه است.
قرارداد 3700 میلیاردی فاذر با نیروگاه بوشهر
شرکت آذر آب از انعقاد یک قرارداد 3700 میلیارد تومانی با نیروگاه بوشهر به جهت ساخت تجهیزات خبر داد. در این قرارداد شرکت آذرآب (سهام فاذر) متعهد میشود تا به مدت 6 ماه از زمان قرارداد آن را اجرا کند. اجرای این قرارداد منوط به ارائه ضمانت حسن انجام کار و تحویل ضمانت نامه قبل از دریافت جهت وصول پیش پرداخت به کارفرما میباشد. با ساخت و توسعه این تجهیزات پس از انجام کار، قرارداد تسویه خواهد شد. تاریخ انعقاد این قرارداد 7 اردیبهشت امسال و تاریخ موثر آن 22 اردیبهشت ماه است.
در این قرارداد نیروگاه بوشهر امیدوار است تا با ساخت بویلرها و تجهیزات نیروگاهی توسط آذرآب، زمینه ساخت نیروگاههای بیشتر فراهم شود. همچنین انعقاد این قرارداد میتواند زمینه ساز افزایش سرمایه و رشد سهام فاذر در آینده نزدیک باشد. به همین جهت افرادی که قصد سرمایه گذاری در سهام فاذر را دارند میتوانند از این اخبار به عنوان سیگنالی برای خرید و فروش استفاده کنند.
خرید فاذر توسط انرژی اتمی
آذرآب از جمله شرکتهایی است که تا به امروز بیش از 200 طرح ملی را تولید کرده و هم اکنون 30 طرح ملی دیگر در دست دارد. در همین راستا، شرکتهای طرف قرارداد آذرآب همگی اتفاق نظر داشتند که تغییر مالکیت و مدیریت شرکت میتوان زمینه ساز شکوفایی بیشتر آن شود. به همین جهت با پیگیریهای بی وقفه نمایندگان و استاندار مرکزی، 30 درصد از سهام شرکت به انرژی اتمی واگذار شد.
تغییر مالکیت 30 درصد از سهام این شرکت به انرژی اتمی میتوانیم شاهد پیش رفتها و انعقاد قراردادهای جدید باشیم. در این رابطه، فرزاد مخلص الائمه، استاندار مرکزی، پس از اعلام این خبر افزود که سفارشات مربوط به تجهیزات نیروگاهی انرژی اتمی با آذرآب به زودی منعقد میشوند و نقدینگی مورد احتیاج آن درحال پیگیری است. به همین جهت میتوانیم در آینده نزدیک شاهد افزایش سرمایه و انعقاد قراردادهای جدید این شرکت باشیم.
چشم انداز رشد بازار شرکت آذر آب
در این بخش به بررسی اطلاعات بنیادی سهام فاذر چون میزان سودآوری و اطلاعات مالی شرکت میپردازیم.
میزان درآمد
درآمدهای مالیاتی شرکت فاذر نشان میدهد که این شرکت در زمستان 1400 موفق به کسب درآمد 250 میلیارد تومانی شده است. اما نتوانست رکورد خوبی در سه ماهه اول و دوم سال 1401 رقم بزند. در سه ماهه اول سال، درآمد این شرکت به میزان 170 میلیارد تومان برآورد شد که این میزان در تابستان 1401 با افزایش 8 درصدی روبرو شد. درآمد شرکت آذرآب در سال 1402 به میزان قابل توجهی افزایش داشته به گونه ای کهترازهای مالی یک ماهه منتهی به فروردین 1402 درآمد 26 میلیارد تومانی را نشان میدهد که در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل 160 درصد رشد داشته است.
حاشیه سود ناخالص
حاشیه سود ناخالص سهام فاذر در سال 1400 با نوساناتی همراه بوده است و افزایش قابل توجهی در آن سال مشاهده میشود. اما در شش ماهه اول سال 1401 به میزان 43 درصد کاهش داشته و در حدود 11 درصد برآورد شده است. میزان سودآوری این شرکت در سال 1400 آنچنان بالا بوده که یک افزایش سرمایه سنگین در آن تصویب شد. طبق این مجمع، شرکت صنایع آذرآب اعلام نمود که افزایش سرمایه شرکت از 100 میلیون تومان به 1,812,648 تومان از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها افزایش داشته است.
EPS سهام
قیمت فعلی سهام فاذر درحال حاضر برابر با 1,987 ریال است و برآوردها نشان از بازدهی 90 درصدی سهام در یکسال اخیر، 162 درصدی در 9 ماه اخیر و 15 درصدی در 6 ماه اخیر دارد. اما قیمت این سهام در 3 ماه اخیر 27.35 درصد کاهش داشته که میتواند نشانی از وضعیت نابسامان فعلی سهام باشد. بر همین اساس، میزان EPS هر سهم در سال مالی 29 اسفند 1401 برابر با منفی 24 میباشد که رشد منفی را نشان میدهد. شما نیز با بررسی تحلیل بنیادی، تکنیکال و فاندامنتال این سهم، تصمیم به سرمایه گذاری بگیرید.
سخن نهایی از تحلیل بنیادی سهام فاذر
شرکت آذرآب با نماد فاذر، یکی از شرکتهای بزرگ و فعال در زمینه ساخت تجهیزات نیروگاهی و پالایشی میباشد که درحال حاضر بیش از 200 طرح ملی را راه اندازی کرده است. این شرکت درحال انعقاد قراردادهای جدیدی میباشد که میتواند باعث افزایش نقدینگی و در نتیجه سودآوری سهام در آینده نزدیک شود. به همین جهت، در این مقاله سعی کردیم به تحلیل بنیادی سهام بپردازیم تا شما را با میزان قدرت شرکت، سودآوری و تولیدات آن بیشتر آشنا کنیم. شما نیز با بررسی تمام نکات مربوطه میتوانیم تصمیم بهتری در مورد سرمایه گذاری در سهام فاذر اتخاذ کنید.