همه چیز درباره نماد خزر

همه چیز درباره نماد خزر

در این مقاله از سهام بین به معرفی شرکت فنرسازی زر، سهامداران عمده، دارایی‌های تحت تملک، میزان سودآوری و پتانسیل رشد نماد خزر در آینده پرداخته‌ایم.

نماد خزر متعلق به شرکت فنرسازی زر است که در سال 1342 به صورت شرکت سهامی خاص با ظرفیت 1000 تن انواع فنر تاسیس شد. خزر جزو شرکت‌های کوچک بازار سرمایه است که از لحاظ ارزش شرکت در رتبه 25 گروه خودش و رتبه 449 کل بازار قرار دارد. اما برای بسیاری از سهامداران این سوال پیش می‌آید که چه زمانی برای ورود به این سهام مناسب است و آیا این سهام ارزش سرمایه‌گذاری دارد یا خیر. برای پاسخ به این سوال باید به سراغ تحلیل بنیادی نماد خزر برویم. این تحلیل با بررسی وضعیت شرکت و جایگاه آن در صنعت ارزش سهام را شناسایی می‌کند و زمان ورود مناسب به سهام را سیگنال می‌دهد.

در ادامه این تحلیل به معرفی شرکت فنرسازی زر، سهامداران عمده، دارایی‌های تحت تملک، میزان سودآوری و پتانسیل رشد سهام در آینده می‌پردازیم.

شرکت فنرسازی زر

شرکت فنرسازی زر فعالیت خود را در سال 1343 با ظرفیت تولید 1000 تن فنر آغاز کرد و امروزه به یکی از قطب‌های اصلی تولیدکننده این قطعات با ظرفیت تولید سالانه 5500 تن تبدیل شده است. محصولات این شرکت در ابتدا جهت تامین نیاز بازار قطعات یدکی تولید می‌شد اما به مرور و با افزایش نیاز بازار به خصوص در بخش تولیدات خودرو، ظرفیت تولید در برهه‎‌هایی از زمان به 12000 تن در سال هم رسید.

از مهم‌ترین محصولات این شرکت می‌توان به تولید انواع فنرهای ورقی لوله‌ای برای وسایل نقلیه زمینی و ریلی، تولید فنرهای وسایل نقلیه موتوری و صنعتی و کشاورزی، تولید و فروش قطعات مهم سیستم تعلیق خودرو مانند میل موجگیر و توشن بار است. همچنین استقرار ماشین‌آلات تولید فنر و استقرار و بهره‌برداری خط تولید پابند فنری ریل از دیگر پروژه‌های این کارخانه می‌باشد که درحال‌حاضر توسط شرکت فنرسازی زر سیستان انجام می‌شود.

از دیگر فعالیت‌های کارخانه فنرسازی زر در حوزه مهندسی و تحقیق و توسعه می‌توان به امکان سنجی‌، خرید و نصب کوره پیشگرم القایی یو شکل دوقلو، طراحی فرآیند و حذف یک مرحله پیشگرم فرآیندهای اپستینگ و کوبش سرتخت تنش تیبا، طراحی و تغییر لی‌اوت ایستگاه‌های اپستینگ و فورج کارخانه، طراحی و ساخت و راه‌اندازی ماشین فرمینگ گرم تنش تیبا با طرح جدید، نصب و راه‌اندازی فاز اول ماشین الکتریکال آپسر و طراحی و ساخت ماشین مونتاژ بوش و واشر و 40 درصد پیشرفت پروژه اشاره کرد.

سهامداران عمده نماد خزر

به سهامداران بالای 2 درصد در تحلیل بنیادی نماد خزر سهامدار عمده گفته می‌شود. بزرگ‌ترین سهامدار شرکت فنرسازی خزر شرکت کهندسی و مشاور سازه گستر سایپا نام دارد که 40.98 درصد در این شرکت سهم دارد. بعد از آن شرکت سرمایه‌گذاری گروه صنعتی رنا قرار دارد که 12.57 درصد از سهام شرکت را در اختیار دارد که نقش کلیدی در ارزش سهام ایفا می‌کنند.

از دیگر سهامداران عمده و مهم نماد خزر می‌توان به دو شخصیت حقیقی با قدرسهم 8.45 و 1.15 درصد و همچنین صندوق سرمایه‌گذاری بازگردانی امید لوتوس پارسیان با 1.13 درصد سهم اشاره کرد. این سهامداران در صورت افزایش دارایی و ارزش می‌توانند تاثیر مستقیمی بر روی قیمت سهام خزر بگذارند. به همین جهت بررسی این شرکت‌ها برای پیش‌بینی قیمت سهام در آینده توصیه می‌شود.

دارایی‌های تحت تملک

موجودی نقدی شرکت فنرسازی خزر در سال 1401 برابر با 56 میلیارد تومان بوده که همین مقدار در 6 ماهه اول 1402 به 77 میلیارد تومان رسیده است. همچنین موجودی مواد و کالا شرکت در سال 1401 برابر با 149 میلیارد تومان و در 6 ماهه 1402 برابر با 228 میلیارد تومان برآورد شده است. این شرکت در سال 1401 معادل 0.01 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری‌های کوتاه‎‌مدت داشته است. جمع دارایی‌های جاری شرکت نیز در سال 1401 به 446 میلیارد تومان رسیده است.

بر اساس برآوردهای انجام شده در سال 1401، سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت شرکت برابر با 46 میلیارد تومان، دارایی‌های ثابت مشهود برابر با 253 میلیارد تومان و مجموع دارایی‌های غیرجاری 302 میلیارد تومان است. بر این اساس مجموع کل دارایی‌های شرکت برابر با 747 میلیارد تومان می‌باشد که در 6 ماهه ابتدایی 1402 به 946 میلیارد تومان رسیده است. از شرکت‌های زیرمجموعه خزر می‌توان به شرکت فنرسازی زر گلپایگان و شرکت فترسازی زر سیستان اشاره کرد.

میزان سودآوری سهام از زمان عرضه اولیه تا به امروز

شرکت فنرسازی خزر سهام شرکت خود را در سال 1375 در بازار بورس با قیمت اولیه 4,300 ریال عرضه کرد. قیمت فعلی سهام نیز در اردیبهشت 1403 برابر با 4,050 ریال با بازدهی 4 درصد یک ساله و منفی 11 درصد یک ماهه می‌باشد. قیمت این سهام در دی ماه 1402 به بالاترین سطح خود در یک سال اخیر رسید و در با قیمت 7,200 ریال خرید و فروش شد.

سهام خزر بعد از دی 1402 به دلایل مختلفی با ریزش شدیدی همراه شد و قیمت آن به طرز چشم‌گیری کاهش یافت. به گونه‌ای که قیمت سهام از قیمت عرضه اولیه آن نیز پایین‌تر رفته است. اما برای اینکه بفهمیم این سهام در آینده پتانسیل رشد دارد یا خیر باید به بررسی میزان سودآوری شرکت و میزان عرضه و تقاضای شرکت بپردازیم.

پتانسیل رشد سهام خزر

صورت سود و زیان

سود و زیان ناخالص شرکت در سال 1402 برابر با 261 میلیارد تومان، سود عملیاتی شرکت برابر با 196 میلیارد تومان، خالص سایر درآمدها و هزینه‌های غیرعملیاتی برابر با 81 میلیارد تومان و سود و زیان خالص شرکت برابر با 263 میلیارد تومان بوده است. بر همین اساس، حاشیه سود ناخالص برابر با 24 درصد، حاشیه سود عملیاتی برابر با 18 درصد و حاشیه سود خالص برابر با 24 درصد بوده است.

میزان فروش محصولات

محصولات این شرکت به سه گروه محصولات سبک، سنگین و نیمه سنگین تقسیم می‌شود. بر اساس برآوردهای انجام شده در سال 1401 معادل 6 هزار تن از محصولات سبک، 3 هزار تن از محصولات سنگین و 920 تن از محصولات نیمه سنگین شرکت به فروش رفته است.

هزینه‌های شرکت

هزینه مواد مصرفی شرکت فنرسازی خزر در سال 1401 برابر با 426 میلیارد تومان و هزینه تولید برابر با 461 میلیادرد تومان برآورد شده است. بر اساس کارشناسی‌های انجام شده این هزینه تولید در سال 1402 می‌تواند تا 873 میلیارد تومان افزایش یافته باشد.

سود مجمع

مجمع عمومی عادی سالیانه نماد خزر در تاریخ 3 نیز 1402 با حضور بیش از 64 درصد از سهامداران برگزار شد. در این جلسه 45 ریال سود معادل 10 درصد از کل سود شرکت به ازای هر سهم میان سهامداران تقسیم شد.

میزان افزایش سرمایه

در مجمع عمومی فوق العاده مورخ بهمن 1402، افزایش سرمایه 38 درصدی به تصویب رسید. بر این اساس سرمایه شرکت از 359 میلیارد تومان به 494 میلیارد تومان افزایش می‌یابد. این 135 میلیارد تومان افزایش سرمایه از محل سود انباشته شرکت و با هدف اصلاح ساختار مالی و جلوگیری از خروج نقدینگی انجام می‌گیرد.

نسبت‌های مالی

در تحلیل بنیادی نماد خزر، میزان EPSسهام برابر با 499 و نسبت P/E آن برابر با 8.61 است. با توجه به اینکه EPS گروه برابر با 5.51 است، پیش‌بینی می‌شود این مقدار در آینده با کاهش همراه باشد. چراکه نسبت P/E تمایل دارد تا در راستای میانگین گروه قرار بگیرد.

آیا نماد خزر ارزش سرمایه‌گذاری دارد؟

شرکت فنرسازی زر فعالیت خود را در سال 1343 با ظرفیت تولید 1000 تن فنر آغاز کرد و امروزه به یکی از قطب‌های اصلی تولیدکننده این قطعات تبدیل شده است. این شرکت سهام خود را در سال 1380 به بازار سرمایه  عرضه کرد و به عنوان یکی از شرکت‌های کوچک در زیرگروه خودرو و ساخت قطعات در بورس خرید و فروش می‌شود. اما برای اینکه بفهمیم این سهام ارزش سرمایه‌گذاری دارد، باید به تحلیل بنیادی نماد خزر بپردازیم. این تحلیل با بررسی وضعیت شرکت و جایگاه آن در صنعت ارزش سهام را شناسایی می‌کند و زمان ورود مناسب به سهام را سیگنال می‌دهد.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه کاربران


نتیجه‌ای یافت نشد.

اشتراک ویژه ۱ ماهه

۳۹۰٬۰۰۰ تومان
خرید اشتراک
به من اطلاع بده!
با کلیک بر روی "Allow" از پیام های سایت مطلع شوید.