تحلیل بورس تا انتخابات

تحلیل بورس تا انتخابات

سه کارشناس بازار سرمایه مطرح کردند:

تحلیلی از بورس تا انتخابات و نوسان ۱.۲۵ تا ۱.۳ میلیونی شاخص

سه کارشناس بازار سرمایه ضمن اعلام سه دیدگاه متفاوت از روند بورس تا زمان انتخابات و صنایع مورد اقبال، نوسان شاخص را در محدوده ۱.۲۵ تا ۱.۳ میلیونی پیش بینی کردند.

 

سه کارشناس بازار سرمایه ضمن اعلام سه دیدگاه متفاوت از روند بورس تا زمان انتخابات و صنایع مورد اقبال، نوسان شاخص را در محدوده ۱.۲۵ تا ۱.۳ میلیونی پیش بینی کردند.

اثر منفی انتخابات بر بازار سرمایه

علیرضا کاهدی: رقبای دولت این امکان را دارند که بازار را خراب کنند و نگذارند بازار طی مدت باقیمانده تا انتخابات رشد کند. بازار سرمایه فصل بهار را در حالی قرار است طی کند که انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم پیش‌رو است و همین مسئله تاثیر زیادی در روند بازار خواهد داشت.

زمانی بورس، بازار مهمی نبود که گروه‌های سیاسی بخواهند برای انتخابات کاری انجام دهند ولی الان بازار مهمی شده و نگاه بسیاری از مردم شاید به روند آن باشد. سقوط بورس می‌تواند نارضایتی گسترده‌ای ایجاد کند. چندان خوش‌بینی که بازار در مدت سه‌ماهه تا انتخابات ریاست‌جمهوری رشدی داشته باشد، وجود ندارد. 

رقبای دولت در انتخابات سعی دارند بازار ریزش داشته باشد. برداشت آنها این است اگر بازار منفی باشد از لحاظ سیاسی به نفع آنان خواهد بود و دست بالا را در انتخابات خواهند داشت.

ممکن است برخی صنایع به دلیل اتفاقات اقتصادی که در آینده می‌افتد فرصت‌های عالی برای سرمایه‌گذاری در اختیار سهامداران قرار دهند. این احتمال وجود دارد مذاکرات برجامی خیلی سریع جواب ندهد و در این مدت قیمت ارز رشد کند بنابراین به نظر می‌رسد گروه صادراتی مورد توجه قرار گیرند و برای سرمایه‌گذاری جذاب شوند.

بهبود وضعیت صنایع غیردلاری با افزایش احتمال برجام

پیمان ارمغان: تاثیر مذاکرات بر بازار در فصل پیش‌رو بیشتر و مهم‌تر از انتخابات ریاست‌جمهوری است. متغیری که اکنون بیش از بحث انتخابات در فصل پیش‌رو بر روی بازار تاثیر خواهد گذاشت بحث برجام و مذاکرات است. به این صورت که اگر افقی دیده شود و احتمال توافق تقویت شود این موضوع باعث فشار بر روی قیمت دلار خواهد شد و به تبع آن سهم‌هایی که قیمت آنها با دلار بالا و پایین می‌شود از این موضوع آسیب خواهند دید. از آن طرف شرکت‌ هایی که از رفع تحریم‌‌ها متنفع می‌شوند، جذاب خواهند شد.

در اولین گام نیز باید دید نتیجه نشست وین چه می‌شود زیرا اولین قدم جدی در بحث مذاکرات هسته‌ای بوده و نتیجه‌ مسیر سیاست‌ خارجه را مشخص خواهد کرد. اگر در اولین قدم نتیجه خاصی حاصل نشود شاید تداوم رشد منفی و تورم وجود داشته باشد اما اگر نتایج ملموسی از نشست وین بیرون بیاید آن زمان باید از سهم‌هایی که وابسته به قیمت دلار هستند به سمت سهم‌هایی که از رفع تحریم‌ها منتفع می‌شوند، حرکت کرد.

بازار خنثی

مجتبی معتمدنیا: بازار سرمایه در مدت باقی مانده تا انتخابات ریاست‌جمهوری خنثی خواهد بود. نه رشد خواهد کرد و نه ریزش چندانی خواهد داشت. همیشه قبل از انتخابات، بازار سرمایه عملا یک رشد کوتاه‌مدتی داشته بنابراین با مدنظر داشتن سابقه تاریخی باید یک رشد کوتاه‌مدت را تجربه کند.

ولی اکنون همه مسائل تحت‌الشعاع برجام و پیش‌بینی نرخ دلار قرار دارد و طبیعتاً تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری، بازار روند خنثی خواهد داشت و شاخص در حد فاصل بین یک میلیون و ۲۵۰ تا یک میلیون ۳۰۰ هزار واحد در نوسان خواهد بود. بعد از انتخاب رئیس‌جمهور جدید شرایط بازار سرمایه تا حدودی متحول شود. 

بازار سرمایه به قیمت‌تر از بازارهای دیگر است. حداقل این است که اکنون اصلاح شدیدی نمی‌توان روی کلیت بازار متصور بود. در شرایط فعلی اتصال به بازارهای دیگر اصلا منطقی نیست. فروش سهام با این قیمت‌ها، انتظار تورمی که وجود دارد، چاپ اسکناسی که انجام شده و خلق نقدینگی که اتفاق افتاده به هیچ وجه منطقی نیست.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه کاربران


نتیجه‌ای یافت نشد.

اشتراک ویژه ۱ ماهه

۳۹۰٬۰۰۰ تومان
خرید اشتراک
به من اطلاع بده!
با کلیک بر روی "Allow" از پیام های سایت مطلع شوید.