3 دقیقه
کاهش چشمگیر شاخص کل بورس و تاثیرات آن بر بازار سرمایه
در معاملات امروز بازار بورس تهران، شاخص کل با افت قابل توجهی روبهرو شد و با کاهش ۵۷ هزار و ۴۱۰ واحدی به سطح ۲ میلیون و ۷۳۱ هزار واحد رسید. این روند نزولی شاخص کل، نگرانی سرمایهگذاران بازار بورس و فعالان بازار سرمایه ایران را برانگیخته است.
بازار سهام در وضعیت رکود: عقبنشینی شاخص هموزن و ارزش معاملات
شاخص هموزن نیز همجهت با شاخص کل، ۹ هزار و ۳۷۲ واحد کاهش یافت و در محدوده ۸۶۱ هزار واحد قرار گرفت. ارزش بازار بورس تهران امروز به ۸.۶ هزار میلیارد تومان (همت) کاهش یافته و این موضوع نشانهای از کاهش نقدینگی فعالان بازار سهام است.
در جریان معاملات امروز نیز ارزش کل معاملات بازار سرمایه به ۲۱.۴ همت رسید که از این مقدار، ۱۱.۳ همت متعلق به معاملات خرد بود. همچنین میزان صف فروش در بازار سهام به ۱۶ همت برآورد شده که گویای فشار فروش در بازار است.
خروج نقدینگی حقیقی و تاثیر آن بر صنایع مختلف
طبق تازهترین آمار، شاهد خروج ۶.۲ همت پول حقیقی از بورس و فرابورس تهران بودیم. همچنین دو صندوق سهامی نیز با خروج ۲.۲ همت پول حقیقی روبهرو شدند. در مقابل، صندوقهای درآمد ثابت شاهد ورود ۴۵۳ میلیارد تومان پول حقیقی بودند، که نشان از کاهش ریسکپذیری سرمایهگذاران در این دوره است.
بررسی معاملات امروز نشان میدهد حقیقیها ۲ هزار میلیارد تومان پول از گروه بانکها، ۸۰۶ میلیارد تومان از فلزات اساسی، ۶۴۵ میلیارد تومان از فرآوردههای نفتی و ۵۴۶ میلیارد تومان از گروه خودروسازی خارج کردند. نماد وبملت با خروج ۸۹۱ میلیارد تومان، رکورد بیشترین خروج نقدینگی حقیقی را ثبت کرده است؛ این درحالی است که نماد فزر ۱۱۱ میلیارد تومان ورود سرمایه حقیقی داشت.
کدام نمادها بیشترین تاثیر را بر نزول شاخص بازار داشتند؟
امروز نمادهای وبملت و وتجارت با افت ۳ درصدی و نمادهای شستا و فولاد نیز نزدیک کف دامنه نوسان، ریزش قابل توجهی را تجربه کردند. نمادهای فارس، فولاد و فملی سهم عمدهای در کاهش شاخص کل بورس داشتند که نشاندهنده تاثیر مستقیم صنایع فلزات اساسی، پتروشیمی و معدنی بر وضعیت فعلی بازار است.
تحولات بازار فرابورس و بورس انرژی
شاخص فرابورس نیز ۳۸۳ واحد کاهش یافت و به سطح ۲۵ هزار و ۱۶۶ واحد برگشت. ارزش معاملات بازار بورس انرژی در روز جاری به ۹۲.۶ میلیارد تومان رسید که از این مبلغ، ۲۵.۱ میلیارد تومان مربوط به معاملات فیزیکی نفت، گاز و سایر حاملهای انرژی و ۵۶.۴ میلیارد تومان مربوط به معاملات بازار برق بود.
چشمانداز بازار بورس پس از بازگشایی مجدد
شایان ذکر است که پس از توقف کوتاه مدت فعالیت بازار سرمایه در پی ناآرامیها، بازار از هفتم تیرماه بازگشایی شد و طی چهار روز گذشته شاخص کل روندی منفی را تجربه کرده است. با وجود این شرایط، حجتالله صیدی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از آغاز حمایت تدریجی از بازار سرمایه، بهویژه سهامداران خرد، خبر داد تا زمینه بازگشت آرامش به بازار بورس و تقویت اعتماد فعالان اقتصادی فراهم شود.

نظرات