تحقیق مجلس از واگذاری هلدینگ پتروشیمی

تحقیق مجلس از واگذاری هلدینگ پتروشیمی

امروز تصویب شد :

تحقیق مجلس از واگذاری هلدینگ پتروشیمی غیربورسی با احتمال حمایت طبری

نمایندگان مجلس با تحقیق و تفحص از نحوه واگذاری هلدینگ پتروشیمی باختر با برخورداری از ۱۲ زیرمجموعه و با قیمت پایین و احتمال حمایت طبری معاون سابق قوه قضائیه موافقت کردند.

 

 نمایندگان در جلسه علنی امروز مجلس در جریان رسیدگی به درخواست تحقیق و تفحص از نحوه واگذاری هلدینگ پتروشیمی باختر به بخش خصوصی با 177 رأی موافق با انجام این تحقیق و تفحص موافقت کردند.

جلال محمودزاده به عنوان نماینده درخواست‌کنندگان تحقیق و تفحص از نحوه واگذاری هلدینگ پتروشیمی باختر به بخش خصوصی گفت: در واگذاری این پتروشیمی، رد پای شتاب‌زدگی و اصرار دیده می‌شود که تشریفات نیز رعایت نشده است. درحالی که میلیون‌ها دلار و میلیاردها تومان به پتروشیمی دولتی و مرکزی بدهکار بود که همین امر دلیلی بر عمدی بودن واگذاری آن است.

وی افزود: بعد از واگذاری وام‌های کلان با سود پایین در اختیار این هلدینگ قرار گرفت که بازپرداخت آن نیز بر عهده دولت بود. اواخر سال 88 طی تصمیمی 40 درصد از سهام این پتروشیمی به بهانه نیاز مالی به مزایده گذاشته شد که نه تنها از طریق بورس نبود بلکه صرفا در سه روزنامه شهرستانی اطلاع‌ رسانی شد و در 10 فروردین همان سال که همه در تعطیلات به سر می‌بردند به مزایده گذاشته شد.

این نماینده مجلس با اشاره به برنده شدن برادران نجفی تحت عنوان شرکت کاوش سفید در مزایده که نام آنها در پرونده قضایی طبری نیز آمده، ادامه داد: 30 درصد معامله بصورت نقد و 70 درصد اقساطی بود که اکنون ارزش پتروشیمی به 60 هزار میلیارد تومان رسیده به این معنا که ارزش 40 درصدی سهام برادران نجفی در کمتر از یک سال از 30 میلیارد تومان به 4 هزار میلیارد تومان افزایش یافت در حالی که این پتروشیمی تنها با 130 میلیارد تومان واگذار شد.

محمودزاده عنوان کرد: سهام 40 درصدی اولیه که واگذار شد بدون طی مرحله کشف قیمت و صرفاً با هماهنگی هیأت مدیره بود که خلاف اصل 44 است. همچنین مدیرعامل باختر با بی‌اعتنایی به شکایت شرکا و افزایش 11 درصدی سهام، اعتراضات گسترده‌ای را کلید زد و همان برادران نجفی در سهم 11 درصدی مابقی نیز برنده شدند و بطور کل سهام 55 درصدی 7 پتروشیمی را دارند.

وی با بیان اینکه دولت برای توسعه مناطق محروم 2450 کیلومتر از عسلویه تا میاندوآب برای این پتروشیمی لوله‌گذاری کرد، اضافه کرد: دولت به آنها تسهیلات داد و اکنون سوال این است آیا برادران نجفی از حمایت طبری برخوردار بودند که در دادگستری نمایندگان تحقیق و تفحص کننده را تحت پیگرد قرار می‌دادند.

بنابراین گزارش، پتروشیمی باختر ،هلدینگ فعال در ساخت و راه اندازی واحدهای پتروشیمی و بطور خاص واحدهایی با محصولات در زمینه پلی اتیلن است که 17 بهمن 83 و با تصویب دولت وقت مبنی بر انتقال گاز اتیلن بوسیله خط لوله ای به طول 2200 کیلومتر از مبدأ عسلویه تا مهاباد تشکیل و شروع به فعالیت کرد.

زیرمجموعه های پتروشیمی باختر شامل 12 شرکت پتروشیمی کاویان، پلیمر کرمانشاه، پتروشیمی لرستان، پتروشیمی مهاباد، پتروشیمی کردستان، بازرگان کالای باختر، مدیریت و توسعه صنعت باختر، پتروشیمی اندیمشک، شرکت پتروشیمی میاندوآب، بهره برداری خطوط انتقال اتیل غرب، پارس فنل و دی پلیمر آرین هستند.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه کاربران


نتیجه‌ای یافت نشد.

اشتراک ویژه ۱ ماهه

۳۹۰٬۰۰۰ تومان
خرید اشتراک
به من اطلاع بده!
با کلیک بر روی "Allow" از پیام های سایت مطلع شوید.