شاخص بورس های جهان با اثرپذیری از حداقل پنج عامل از جمله بازگشت روابط آمریکا و چین به محدوده تنش و اثر نگرانی از تورم و کاسته شدن رشد اقتصادی در نتیجه کرونا با ریزش های سنگین مواجه شدند.
به نقل از بلومبرگ، در وال استریت همه شاخص ها نزولی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورس آمریکا در سطح پایینتری از روز قبل بسته شدند.
شاخص داوجونز ایدانستریال اوریج با ۰.۵۷ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۴.۸ هزار واحد بسته شد. شاخص اس اند پی ۵۰۰ با ۰.۵۱ درصد ریزش تا سطح ۴۳۹۶.۸۱ واحدی پایین رفت و نزدک کامپوزیت با ۰.۷۵ درصد کاهش در سطح ۱۴.۶ هزار واحدی بسته شد.
بورسهای اروپایی
در معاملات بورس های اروپایی، شاخص فوتسی ۱۰۰ بورس لندن با ۰.۶۵ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۷۰۳۲.۳۰ واحد بسته شد. شاخص دکس ۳۰ بورس فرانکفورت در آلمان با ریزش ۰.۶۲ درصدی و ایستادن در سطح ۱۵ هزار و ۵۴۴.۳۹ واحدی به کار خاتمه داد و شاخص کک ۴۰ بورس پاریس با عقبگرد ۰.۳۲ درصدی در سطح ۶۶۱۲.۷۶ واحد بسته شد. در مادرید شاخص ایبکس ۳۵ با ۱.۲۶ درصد افت به ۸۶۷۵.۷۰ واحد رسید.
بورسهای آسیایی
در معاملات بورسهای آسیا، شاخصها عملکرد بدی داشتند تا جایی که شاخص نیک کی ۲۲۵ بورس توکیو ژاپن با ریزش ۱.۸۰ درصدی تا سطح ۲۷.۲ هزار واحدی پایین رفت. شاخص هانگ سنگ بورس هنگکنگ ۱.۳۵ درصد پایین رفت و در سطح ۲۵.۹ هزار واحد بسته شد.
در چین شاخص شانگهای کامپوزیت کاهش ۰.۸۱ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۸۱۱.۱۷ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰ بورس سیدنی با ۰.۳۳ درصد ریزش و ایستادن در سطح ۷۳۹۲.۶۲ واحدی به کار خاتمه داد. در بین دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص تاپیکس ژاپن نزولی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)
بنابراین گزارش، کسری حساب تجاری آمریکا در ششمین ماه سال، اثر نگرانی از تورم و کاسته شدن رشد اقتصادی در نتیجه کرونا بر روی انگیزه معامله گران برای ورود سرمایه های جدید به بازار، بازگشت روابط آمریکا و چین به محدوده تنش ، محدودیت امکان عرضه سهام شرکت های چینی در بورس آمریکا با هدف کاهش توانایی آمریکا در تحریم شرکت های این کشور، تلفات کرونا و ... را می توان از جمله دلایل این ریزش ها عنوان کرد.