از لحاظ ریسک، بورس در مقابل بانک است. شما با ورود به بازارهای مالی و شروع سرمایه گذاری، عملاً سود بدون ریسک بانک را کنار گذاشته و حاضرید در مقابل بازدهی بیشتر، ریسک بیشتری را متحمل شوید.
یک معامله گر موفق این نکته را به خوبی میداند، که بازارهیچ گاه در خطی صاف و مستقیم، به سمت بالا حرکت نمیکند؛ گاهی پایین میآید و مجدد بالا میرود و به اصطلاح سراسر «نوسان» است.
باید سعی کنیم که در معاملات خود اسیر نوسانات نشویم. هر منفی و یا مثبت پنج، قطعاً در روحیه ما تاثیر می گذارد؛ اگر قرار باشد دائم گرفتار هیجان این نوسانات شویم به مرور دچار فرسودگی ذهنی و یا حتی در صورت ادامه دار بودن، به افسردگی گرفتار خواهیم شد.
هر معامله گری، برای ورود به بازار سرمایه نیاز به سیستم و استراتژی معاملاتی شخصی دارد که بتواند طبق آن معامله موفقی داشته باشد. اگر معاملات طبق استراتژی درستی بنا شده باشند، نیازی به بررسی تغییرات اندک قیمت در سهم نیست. در این صورت استرس و فشارهای روحی و روانی ناشی از تغییرات قیمت، بر زندگی شخصی و ذهن معامله گر تاثیر چندانی نخواهند داشت. به همین دلیل است که تاکید میشود هر فرد، سیستم معاملاتی خاصی داشته باشد و بر اساس شنیده ها و گفته های دیگران معامله نکند.
نکته حائز اهمیت دیگر این است که ما در زندگی معاملاتی خود نیز، گاهی نیاز به استراحت و مرخصی داریم! متاسفانه این موضوع هنوز در بسیاری از معاملهگران جا نیفتاده است. معامله گر موفق میداند که نیازی نیست تا هر روز معامله کند، گاهی اوقات باید نظاره گر باشد. ممکن است حتی چند هفته متوالی، هیچ خرید یا فروشی انجام ندهد و...
تاثیرات منفی و مثبت بازار را بر زندگی شخصی خود جدی بگیرید و سعی کنید همیشه مرز میان آنها را رعایت کنید.
جمله معروفی است که زوجها بسیار استفاده می کنند: «مرد باید مشکلات کاری اش را پشت در خانه بگذارد و سپس وارد خانه شود» بورس و بازارهای مالی نیز به عنوان کار و شغل شما محسوب می شوند. ممکن است شغل دوم شما باشند، ممکن است از داخل اتاقی در خانه این شغل را مدیریت کنید، اما باید یاد بگیرید که مشکلات تان در بازارهای مالی، در لپ تاپ و تلفن همراهتان خلاصه می شوند.
نباید اجازه دهید که وضعیت بازار در زندگی شما خللی ایجاد کند و در رفتار شما با دوستان، خانواده و اطرافیانتان تغییری به وجود بیاورد. مثلا اگر بازار مثبت باشد با خانواده رفتار خوبی داشته باشید، اما اگر منفی باشد رفتارتان بد شود! در صورتی که این غلط است.
همه ما به امید بهبود کیفیت زندگی مان وارد حیطه سرمایهگذاری شده ایم؛ حال تصور کنید اگر این بازار دلیل حال خوب و بد ما باشد، نه تنها کمکی به بهبود کیفیت زندگی مان نمیکند بلکه باعث سست شدن بنیان خانواده نیز میشود.
بنابر این باید بین زندگی شخصی و زندگی معامله گری خود تناسب برقرار کنیم تا اثرات منفی هر کدام بر دیگری خنثی شود.